“Допоміг” оформити банківську картку: у Кам’янському чоловік обікрав військового на понад 200 тисяч гривень

За даними правоохоронців, у Кам’янському на вулиці стало зле військовому. У цей момент поряд знаходився підозрюваний. Він вирішив скористатися безпорадним станом чоловіка.

Військовий розповів, що планує оформити банківську картку, однак не має при собі телефону і шахрай запропонував свій ґаджет. Таким чином він зміг отримати доступ до банківського рахунку, а потім викрав ще у військовослужбовця карту, віддавши свою. 

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на пресслужбу ГУНП у Дніпропетровській області

Протягом наступних двох днів фігурант витрачав гроші з чужого рахунку на власні потреби – купував продукти, побутову техніку, розваги, ювелірні прикраси. Сума витрачених коштів склала понад 200 тисяч гривень. 

Правоохоронці встановили, що від дій шахрая постраждав 64-річний чоловік. На початку травня біля банкомата ошукав потерпілого на 4 тисячі гривень. 48-річного кам’янчанина затримали. З’ясувалося, що чоловік раніше неодноразово був засуджений. 

Йому повідомили про підозру за частинами 2 статті 190 (шахрайство), частини 1 статті 357 (викрадення офіційного документа), частини 4 статті 185 (крадіжка) ККУ. Фігурант знаходиться під вартою. 

Нагадаємо, що у Дніпрі за крадіжку авто розшукують 37-річного чоловіка. Також ми писали про те, як чоловік із Кривого Рогу створив шахрайські кол-центри, які ошукували іноземців. Ще повідомляли про те, як у Дніпрі начальник відділення банку вкрав понад 60 мільйонів гривень у клієнтів. 

Джерело: dp.informator.ua