У місті на Дніпропетровщині на 70% підвищують тариф на водовідведення

Джерело: region.dp.ua

Після підвищення тарифу на покупну воду від водогону “Дніпро-Західний Донбас” (ДЗД) з 18,5 грн/куб. м до 31 грн/куб. м, в містах Павлоградщини стало питання про зміну тарифів на воду для споживачів. Але ж змінилася ціна й на електрику. Про це повідомляє Дніпро Регіон з посиланням на портал Бегемот.

Так в Тернівці для КП ТЖКП наразі тариф на електрику складає майже 9 грн/кВт*год.

Тарифи для КП ТЖКП встановлює НКРЕ КП.

Третього липня на засіданні Тернівського виконкому, про що повідомляє прес-служба, було прийнято рішення не піднімати тариф на водопостачання для населення, але підвищити ціну на послугу водовідведення.

Якщо взагалі не збільшувати тариф для населення, то щомісяця з бюджету буде необхідно виділяти 2,3 млн грн для погашення різниці тарифів на воду, з яких 1,5 млн грн – на покупну воду ДЗД, 0,8 млн грн – на закупівлю електроенергії.

Наразі тариф на водпостачання для населення складає 37 грн/куб. м, на водовідведення – 26,2 грн/куб. м.

Члени виконкому одностайно прийняли рішення залишити для населення тариф на водопостачання на рівні 37 грн /куб м, а тариф на водовідведення підвищити до 46, 92 грн/куб м.

Вважається, що це дозволить своєчасно розраховуватись за електроенергію, а питання компенсації різниці тарифів на покупну воду ДЗД для КП ТЖКП вирішуватимуть депутати Тернівської міської ради.

 

Для решти споживачів тарифи становитимуть:

централізоване водопостачання – 60,12 грн/куб.м;
водовідведення – 46,92 грн/куб.м