У Дніпрі вперше провели трансплантацію органу дитині

Надскладну операцію провели у Регіональному медичному центрі родинного здоров’я

“Як Катя?” – перше, що спитала мати, оговтавшись від наркозу. Ольга стала донором для своєї 15-річної доньки. Надскладну операцію їм провели у Регіональному медичному центрі родинного здоров’я. Це перша трансплантація дитині, яку зробили на Дніпропетровщині. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію начальника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Хірургічне втручання тривало майже сім годин. Одночасно спеціалісти працювали у двох операційних. Майже 30 наших лікарів та їхніх колег з “Охматдиту”.

“Пересадку дівчинці зробили у п’ятницю. Сьогодні навідалися до неї. Почувається вона добре і вже будує плани на майбутнє. Власне, прогнози медиків оптимістичні.

Так, необхідний час для відновлення та корегування терапії. Після – пацієнти зможуть повернутися до рідного Кривого Рогу. Додому, де вони не були більше чотирьох місяців.

Саме стільки родина боролася за життя Каті. Відтоді, як з’ясувалося – її нирки непрацездатні. Пройшли купу обстежень, виснажливі процедури діалізу. Та зрештою перемогли.

Вдячний лікарям за такі дива! Юній героїні та її мамі – здоров’я”, – зазначив очільник області.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв:

Рови, “зуби дракона” та майбутні вогневі точки з’являються на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині продовжують зміцнювати оборону. Одночасно ведеться робота на декількох напрямках. Задіяно десятки одиниць техніки та спеціалістів. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, інформує портал “Коментарі”.

На місцях майбутніх вогневих точок та бліндажів створюють щебеневі основи. Широко застосовуються залізобетонні конструкції. Зараз їх гідроізолюють, аби вберегти від негативного впливу дощової та стічних вод, випарень тощо. Такі споруди мають служити вправно, тримати оборону міцно і надійно, забезпечуючи захист військових. Все це передбачено проєктами Міноборони. 

Як виглядають лінії оборони в нашій області – читайте за посиланням.



Джерело: www.comments.ua