“Інформація – теж зброя”: голова Дніпропетровської облради про можливе просунення ворога вглиб країни

9 травня мережею ширилось інтерв’ю полковника, командира 92-ї бригади Павла Федосенка щодо обстановки на фронті. Чоловік розповів, що найгарячіші бої точаться на Донецькому напрямку. Наші бійці намагаються не дати ворогу захопити Часів Яр, поруч з яким знаходяться Костянтинівка та Дружківка. Адже, якщо за них не боротися — за кілька тижнів росіяни дійдуть до Дніпра, Харкова та Кривого Рогу. 

Однак голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук вважає, що подібні заяви може робити виключно військово-політичне керівництво держави. Адже воно володіє повними даними щодо перебігу бойових дій. Про це пише Інформатор. 

Різні припущення про можливе захоплення росіянами тих чи інших населених пунктів та про подальший розвиток подій несуть великі ризики. Інформація – теж зброя. І вона може полегшити ворогу роботу, поширити паніку серед людей, серед наших підприємців (тобто мати наслідки для економіки держави)”, — написав він.

Лукашук додав, що ситуація на фронті вкрай важка. Наші Захисники стоять горою за кожен сантиметр землі та проливають за неї свою кров.  

“Десять років війни, третій рік повномасштабки. Зверніть увагу: а бої йдуть на відстані 20 км від окупованого росіянами Донецька. А буде більше зброї від партнерів – буде більше успіхів наших захисників на фронті і менше ініціативи в російських окупантів. І бої будуть вже за звільнення Донецька. А поки ставтеся до розповсюдження будь-якої інформації максимально серйозно та вірте в наші Сили Оборони України”, — акцентував голова ДОР. 

Нагадаємо, що потрібно знати українцям про реєстр “Оберіг”. Писали ми й про те, що полковник ЗСУ розповів про бої на Сході України. Також читайте, що у Верховній Раді розглядають два варіанти економічного бронювання