Як полегшити симптоми алергії
Анастасія Голобородько8.05.2024 21:30
Любі алергіки. Як і щороку, нагадаю. Додайте якісь стабілізатори мембран тучних клітин.
Наприклад, кверцетин. До 1,5-2 г на добу. Має накопичувальний ефект кілька тижнів, а не сос. По ряду досліджень може знижувати навіть титри IgE.
Рутин ще.
Вітамін С. Ой там різні форми, іноді до спреіїв. До 1 г не натще.
Ферменти бромелайн та папаїн. Натще 2-3 рази на добу.
Олія насіння чорного кмину (там тимохінон, є багато досліджень), 500 мг 3 рази на день.
В6 (щоб всім більш-менш працювало, в формі піроксидаль-5-фосфат, на банці вказано)
SAM-e та (я дуже вибачаюсь, але ж хочеться полегше пережити?) безмолочний раціон. Від вершків до сиру, крем-сиру та витриманих. Все повністю на час загострення.
Але БАД самопризначенням – обережно, особливо щодо високих доз. Проходять через систему цитохром Р450, щоб не отримали побічну дію. Не нашкодили. Я відмітила мої пріоритетні.
Не налягайте на їжу з гістаміном:
Алко
Ферментація – від йогурту до капуст
Сухофрукти
Пасльонові (свіжі томат перець баклажан)
Авокадо
Ковбаси/сосиски
Сіфуд
Витримані сири
Банан, полуниця(
Іноді тригерним є кофеїн та шоколад – знижуйте
Якщо до шкт питання, то пшениця також не буде допомагати
Консервовані риба, овочі
Кверцетин є в їжі, але дуже мало. Багато тільки в каперсах) малі дози – цибуля, журавлина, спаржа, лохина, червоні яблука (в шкірці), сира броколі та трохи в якісних зелених чаях.
Джерело: life-ukr.uaportal.com