За декілька місяців “замінував” понад 40 об’єктів: у Дніпропетровській області викрили чоловіка

У Дніпропетровській області правоохоронці викрили серійного “мінера”. Протягом декількох місяців, з грудня 2023 по квітень 2024 року, він відправляв погрози про “мінування” понад 40 об’єктів в регіоні. З’ясувалося, що до серії “мінувань” причетний 30-річний мешканець Тернівки. 

За місцем проживання чоловіка провели обшуки, вилучили телефон та іншу техніку з доказами. Про це повідомляє Інформатор із посиланням на пресслужбу Кіберполіції. 

“Його мішенню стали будівлі органів влади, парк, поштові відділення, торгівельні та медичні центри, розташовані на території Дніпропетровської області. Поліцейські провели перевірку території та жодних небезпечних речовин чи вибухових пристроїв не виявили”, – зазначили у Кіберполіції.

14 червня затриманому повідомили про підозру з частиною 2 статті 259 Кримінального кодексу України (неправдиве повідомлення про загрозу громадянам). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що у Запоріжжі біля будинку застрелили чиновника, у якого був конфлікт з головою ОВА. Писали ми також про підлітка з Кам’янського, який “мінував” навчальні заклади. Ще у Дніпропетровській області знайшли вибухівку на підстанції обленерго.

Джерело: dp.informator.ua