Пристебнутися і їхати спокійно: у Дніпрі розповіли, як безпечно їздити під час туману

Під час туману або дощу в першу чергу необхідно знизити швидкість

Дніпропетровську область сьогодні, 26 грудня, оповив густий туман. У зв’язку з чим патрульні поліцейські закликають водіїв бути більш уважними на дорозі. Як правильно себе вести в погану погоду, копи розповіли на своїй сторінці в соціальній мережі.

Так, під час туману або дощу в першу чергу необхідно знизити швидкість — вона повинна бути в два рази менше, ніж довжина видимої дороги.

“Наприклад, при видимості в 20 метрів, швидкість повинна бути не більше 10 км/ч. Їдьте спокійно. Намагайтеся обійтися без обгонів і випереджень. Тримайте дистанцію. І чим більше вона буде, тим краще. Позначте себе. Увімкніть ближнє світло фар. Ідеальним буде наявність противотуманок. Але за умови, що вони правильно встановлені і оптимально відрегульовані”, — повідомили в прес-службі патрульної поліції області.

Крім того, необхідно обов’язково бути пристебнутим, а якщо в машині є дитина — треба подумати про її безпеку і встановити в салоні автокрісло.

Раніше портал “Дніпро.Коментарі” писав, що в центрі Дніпра сталася дорожньо-транспортна пригода: на дорозі зіткнулися автобус і легковик. В результаті чого на місці, де сталася аварія, було ускладнено рух.

Джерело: www.comments.ua