У Дніпропетровській області в 2019-му році з’явилося 20 нових дитячих будинків та 23 прийомні сім’ї

В області виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях майже 1,9 тисяч дітей

У Дніпропетровській області в 2019 році створили 20 дитячих будинків сімейного типу та 23 прийомні сім’ї. До них влаштували понад 300 сиріт. Про це повідомили в службі у справах дітей Дніпропетровської облдержадміністрації.

Так, прийомні сім’ї з’явилися в Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Марганці, Нікополі, Новомосковську та Тернівці. У свою чергу будинки сімейного типу відкрили у Васильківському, Нікопольському та Широківському районах.

“Діти повинні виховуватися в сім’ях. Всиновлюють сиріт, а ще для них створюють дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї. У минулому році в різних куточках області з’явилося 43 такі осередки сімейного затишку. У них влаштували понад 300 дітей”, — підкреслив начальник служби у справах дітей Дніпропетровської обладміністрації Віктор Візир.

Відзначимо, що всього в нашій області діють 172 дитячі будинки сімейного типу та 348 прийомних сімей. У них виховують майже 1,9 тисяч дітей.

Раніше портал “Дніпро.Коментарі” писав, що в Дніпрі подорожчав проїзд у громадському транспорті: тепер городянам за поїздку в автобусі доведеться заплатити вісім гривень, а за поїздку в електротранспорті — шість. Про те, що з перших чисел 2020-го підвищиться вартість перевезень, заздалегідь попереджав Дніпровський міська рада — в маршрутках навіть були розвішані оголошення про зміну вартості.

Джерело: www.comments.ua